top of page

DE BAND

Contrabas

Dick van den Brink

Opgroeien ging met pianoles en gitaar spelen, en mijn voorliefde voor lage tonen en soepele lijnen bracht me bij de basgitaar en later contrabas. Heerlijk heb ik gespeeld in dorpsbandjes en op muziekscholen, in de Bigband Emmen en tegenwoordig in jazzcombo Jazzuzzy. Meedoen aan theaterproducties vind ik ook leuk. Ik vind het fijn de sfeer neer te zetten door het ritme van de contrabas.

Veelzijdig - vrolijk - relaxed

Theo Smit

Sinds mijn achttiende speel ik gitaar. Jarenlang speelde ik wereldmuziek, met name Iers, Frans, Italiaans en Country, in folk bands en een amusementsorkest. Mijn liefde voor Cubaanse muziek staat sinds een jaar of 20 centraal. Later is de Braziliaanse muziek er bij gekomen en is AbandA Latin Music van start gegaan. Het ritme en de samenklank van Cubaanse en Braziliaanse ritmes, snaar en blaasinstrumenten, en de koortjes, maken dat ik blij word van deze muziek.

gitaar
zangeres Abanda latin music

Thecla Sloot

Sinds ik op mijn zesde het lied A Banda van Chico Buarque de Holanda op de radio hoorde, heb ik een chronisch verlangen Braziliaanse muziek te zingen. Ik heb Portugees kunnen leren door mijn reizen naar Brazilië en door een tweetalig radioprogramma te presenteren: Radio Tropofágico, over Braziliaanse toestanden in Amsterdam. Daardoor heb ik veel Zuid-Amerikaanse muziekstijlen en artiesten leren kennen. Later heb ik een soortgelijke warmte en diepgang leren ontdekken in de Spaanstalige liedjes, wat die muziek zo bijzonder maakt. Zingen, zang en ritme studeren doe ik altijd al. In de muziek van  AbandA Latin Music komt alles samen:  sfeervol en feestelijk vieren wat het leven ons mensen brengt!

Rob Carnal

Ik speel vanaf mijn 10e jaar klassiek gitaar en daar kwam vanaf mijn 16e jaar klassiek orgel bij. Les kreeg ik op de stedelijke muziekschool in Den Haag. Vanaf mijn vroege jeugd tot op heden, heb ik in diverse bands gespeeld, in Zuid-Holland en Drenthe. Ik heb in die bands steeds meer instrumenten leren spelen, zoals piano, accordeon, synthesizer en mandoline. Het repertoire uiteenlopend van Blues/Rock, tot experimentele Pop en Jazz, maar ook Country, Bluegrass, Ierse en dansmuziek. De subtiele harmonieën uit het Zuid-Amerikaanse repertoire spreken mij het meeste aan.

gitaar AbandA latin music
slagwerk AbandA latin music

Erik Karsemeijer

In de jaren ‘80/’90 was ik als percussionist werkzaam in studio’s en maakte deel uit van diverse Latin-Jazz-, en pop-formaties. Later richtte ik, vanuit de behoefte om ook meditatieve muziek te maken, Studio Klankkleur op. In dit centrum voor Vrije Muziek verzorg ik soloconcerten, waarin het gebruik van gerichte boventonen bij instrumenten en de stem centraal staat. Mede door de combinatie van het spelen in jazzcombo’s, naast de improvisatie- en wereldmuziek, heb ik mij tot multi-instrumentalist ontwikkeld. Het ‘met een vrije geest, voelbaar maken van muziek’, daar gaat het mij om. En dat is zeker het geval bij de traditionele nummers van AbandA Latin Music. 

Johan Weghorst

Als kind was ik gefascineerd door de muziekinstrumenten die mijn vader, contra bassist en dirigent, mee naar huis nam. Ik vond de klank van trompet en bugel zo mooi, maar contrabas vond ik ook prachtig. In het spoor van mijn vader werd ik bassist van beroep, speelde voornamelijk in het Johan Willem Friso Orkest bij Defensie, en vandaaruit heb ik op veel plekken gespeeld en artiesten begeleid. Na mijn vertrek van defensie heb ik mijn oude liefde trompet en bugel weer opgepakt om vooral Zuidamerikaanse muziek met AbandA Latin Music te spelen en tot leven te brengen. Heerlijk!

trompet AbandA latin music
muziek

ONZE MUZIEK

bottom of page